RJN HOUSE

In response to the climate and distant mountain views this modern family home is positioned as an L-shape framing a terraced internal courtyard. The client has a passion for the work of architect Richard Neutra and the house is designed in this spirit, taking many cues from his extensive body of work.  The result is an elongated building that floats on pilotes streching out into the landscape, planes slide past one another and junctions are dissolved.

Emphasis is placed on horizontality and transparency giving the house a seamless connection with the garden. Mirrors are used on internal walls to reflect the landscape back into the house, often obscuring the beginning and end of internal and external. The living areas are placed at the bottom with easy access to the garden whilst the bedrooms are upstairs for safety and security.

Location: Dalsig, Stellenbosch

Type: Residential

Size: 464 m2

Status: Under Construction

Design Team: Bettina Woodward, Nikki Onderstall & Roland Andrag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!